شرایط سنی آزمون وکالت در سال ۱۴۰۳ + آخرین شرط سن
شرایط سنی برای آزمون وکالت این یکی از سوالات مهمی است که قبل از حضور در آزمون باید به آن توجه کرد. شرایط سنی داوطلبان تهران برای شرکت در آزمون وکالت سال 1403 حداقل 24 و حداکثر 40 سال بوده و در شهرستان ها حداکثر سن مجاز در زمان کارآموزی 50 سال بوده است. ضمناً داوطلبان آزمون وکالت باید حداقل 24 سال سن داشته باشند و در زمان صدور پروانه وکالت بیش از 65 سال سن نداشته باشند. شرایط سنی آزمون وکالت برای جانبازان متفاوت خواهد بود.
علاقه مندان به شرکت در آزمون وکالت ۱۴۰۳ قوه قضاییه باید قبل از ثبت نام با شرایط و ضوابط اعلام شده هر ساله توسط برگزارکنندگان این آزمون آشنا شده و در صورت واجد شرایط بودن نسبت به تکمیل فرم ثبت نام اقدام کنند.
حداقل و حداکثر سن برای آزمون وکالت
هر سال قبل از برگزاری آزمون وکالت و قوه قضائیه، شرایط ثبت نام آزمون وکالت اعلام می شود. یکی از موارد مهم در قوانین ثبت نام، شرط سنی متقاضیان می باشد.
در سال های گذشته شرایط سنی آزمون وکالت به گونه ای بود که کارآموزان پس از شرکت در آزمون و شرکت در دوره کارآموزی آزمون وکالت باید زیر 40 سال سن داشته باشند. اما در سال گذشته تغییراتی در شرایط سنی داوطلبان ایجاد شد.
سال گذشته در حالی که داوطلبان آزمون وکالت منتظر انتشار آگهی ثبت نام بودند، در اردیبهشت ماه همان سال آیین نامه لایحه استقلال به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید. در این آیین نامه تغییرات مهمی در شرایط مجاز شرکت در آزمون ایجاد شد که شرایط سنی یکی از آنها بود. تغییرات مندرج در این آیین نامه عبارتند از:
طبق تبصره ماده 34 آیین نامه سن داوطلب در زمان ثبت نام برای دوره کارآموزی باید 24 سال تمام باشد. همچنین در خصوص حداکثر سن مجاز برای ثبت نام کارآموزی، حداکثر سن در تهران 40 و در شهرستان ها 50 سال می باشد.
بر اساس ماده 24 آیین نامه فوق دو درس فقه و حقوق اساسی به منابع آزمون وکالت اضافه شده است.
طبق ماده 41 آیین نامه، حداقل قبولی در آزمون باید 60 درصد کل نتیجه آزمون باشد.
پس از حضور و قبولی در آزمون، داوطلبان باید حدود 1.5 تا 2 سال کارآموزی را بگذرانند. طبق بند 3، بند 10 قانون استقلال، افراد زیر 25 سال مجاز به وکالت نیستند. لذا شرایط سنی اعلام شده مطابق این قانون می باشد.
به طور کلی مراحل احراز اهلیت وکالت به گونه ای است که پس از قبولی در آزمون وکالت، لازم است دوره کارآموزی بین 18 ماه تا 2 سال انجام شود. کارآموزان در این دوره قادر به بررسی پرونده و کسب درآمد با این کار خواهند بود. پس از گذراندن دوره کارآموزی، در نهایت با شرکت در آزمون و قبولی در آزمون، پروانه وکالت می گیرند.
شرایط سنی برای آزمون قوه قضائیه
شرکت در آزمون وکالت چه وکالت و چه وکالت شرایط خاصی دارد. یکی از مهم ترین و محدود کننده ترین این شرایط شرط سنی آزمون صدور پروانه قوه قضائیه است. طبق قانون استقلال کانون وکلا، حداقل سن برای صدور پروانه وکالت ۲۴ سال و حداکثر سن ۶۵ سال است.
راه اخذ پروانه وکالت به این صورت است که داوطلبانی که در آزمون دادگستری شرکت کنند و نمره مثبت بگیرند به مصاحبه حضوری دعوت می شوند. پس از قبولی در مصاحبه آزمون وکالت توسط قوه قضائیه، مجاز به شرکت در دوره آموزشی می باشند.
بر اساس قانون قبل از سال 2018، داوطلبان پس از پایان دوره کارآموزی، پروانه وکالت سطح 2 را دریافت می کردند و در نهایت پس از دو سال، پروانه وکالت سطح 1 را دریافت می کردند. اما پس از سال 1998، با پایان یافتن دوره 18 ماهه کارآموزی، به کلیه متقاضیان مجوز وکالت کلاس 1 اعطا می شود.
بنابراین هیچ مرکزی نمی تواند از صدور پروانه وکالت سطح 1 برای متقاضی که به سن 25 سالگی رسیده و تمامی مراحل لازم از جمله گذراندن دوره کارآموزی و قبولی در آزمون را انجام داده است، خودداری کند. اما در مورد حداقل سن برای شرکت در آزمون وکالت مشکلاتی وجود دارد.
از جمله اینکه چندین ماه از شروع ثبت نام تا زمان برگزاری آزمون وکالت و در نهایت اعلام نتایج می گذرد و پس از اعلام نتایج، داوطلب پذیرفته شده باید ماه ها منتظر تصمیم نهایی دادگاه باشد. مقامات برای شروع دوره کارآموزی خود.
از آنجایی که دوره کارآموزی 1.5 سال به طول می انجامد و همچنین چند ماه انتظار برای امتحان و اعلام نتایج آزمون وکالت صرف می شود که در نتیجه از تاریخ ثبت نام تا صدور ظرفیت حقوقی درجه 1 نزدیک به 3 سال می گذرد.
در واقع، ممتحن 24 ساله با صلاحیت با 27 سالگی گواهینامه وکالت کلاس 1 را دریافت می کند، در حالی که این فرد در سن 25 سالگی واجد شرایط پروانه وکالت است. به طور کلی آزمون حقوق قضایی امسال دارای شرایط سنی است که در جدول زیر آمده است:
شرایط سنی شرکت در آزمون وکالت دادگستری | |
کمترین سن | در زمان صدور پروانه وکالت متقاضی باید به سن 24 سالگی رسیده باشد. |
حداکثر سن | در زمان صدور پروانه وکالت، متقاضی باید به سن 65 سالگی رسیده باشد. |
شرایط سنی آزمون وکالت شهید
شرایط سنی آزمون وکالت برای جانبازان با افرادی که از سهمیه آزمون وکالت ندارند، بر اساس ماده 59 قانون جامع خدمات ایثارگران، قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلای دادگستری و پزشکی قانونی موظف به پرداخت هستند. سی درصد (30%) سهمیه صدور خدمات قضایی و الکترونیکی. سردفتر، صدور پروانه وکالت، پروانه کارشناس رسمی حقوقی بین فرزندان و همسران شهدا توزیع شود.
بر اساس شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران، جانبازان حداقل ده درصد (10%)، آزاد شده با حداقل سه ماه اسارت و رزمندگان با حداقل شش ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان. با بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر از این سهمیه برخوردار خواهند بود.
فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگانی که حداقل دوازده ماه حضور داوطلبانه در جبهه داشته باشند نیز می توانند بدون داشتن شرط سنی در آزمون وکالت شرکت کنند.
تا سال 1995 کانون های وکلا موظف بودند 25 درصد از ظرفیت پذیرش خود را به داوطلبان دارای سهمیه تلفات اختصاص دهند. برای اطلاعات بیشتر به سایت مراجعه کنید isaar.ir برو شرایط سنی آزمون وکالت جانبازان را بخوان.
مشاوره ثبت نام و شرایط سنی آزمون وکالت 1403
زمانی که با شرایط سنی شرکت در آزمون وکالت آشنا شدید و با تمامی شرایط شرکت در آزمون آشنا شدید، ممکن است یکی از افرادی باشید که می توانید هم در آزمون وکالت دادگستری و هم در آزمون وکالت نظام قضائی شرکت کنید. اما تفاوت آزمون وکالت و نظام قضایی را نمی دانم.
تفاوت اصلی این دو مرکز در هزینه های قانونی آنهاست که حداکثر شصت درصد هزینه دادرسی است. یکی از امتیازات قوه قضائیه نسبت به دستگاه قضایی، اجازه و حق رأی در سمینارها است.
تفاوت بعدی آنها تعداد مراکز است، وکلای مرکز عدالت مراکز زیادی در سراسر کشور دارند. اما انجمن وکلای دستگاه قضایی از نظر تعداد محدود است.
شرایط سنی نیز یکی دیگر از مولفه های مهم برای ثبت نام در آزمون در این دو مرکز است. متقاضی باید در زمان ثبت نام 24 سال سن داشته باشد. در خصوص حداکثر سن مجاز برای ثبت نام کارآموزی، حداکثر سن 40 سال در تهران و 50 سال در شهرستان ها می باشد.
شرایط سنی شرکت در آزمون وکالت توسط قوه قضائیه این است که حداقل سن در زمان صدور پروانه وکالت 24 سال و حداکثر سن 65 سال باشد. بنابراین قبل از شروع مراحل ثبت نام باید به این مولفه ها توجه کنید.
خلاصه مقاله شرایط سنی آزمون وکالت
شرایط سنی برای آزمون وکالت وکالت با قوه قضاییه فرق دارد. برای شرکت در آزمون وکالت سال 1403، حداقل شرط سنی 24 و حداکثر 40 سال در تهران و حداکثر سن مجاز در دوره کارآموزی برای متقاضیان شهری 50 سال است. ضمناً متقاضیان باید در زمان صدور پروانه وکالت حداقل 24 سال سن داشته باشند و بیش از 65 سال سن نداشته باشند.
بسیاری از افراد در مورد شرایط سنی آزمون وکالت جانبازان سوال دارند. باید توجه داشته باشیم که از آنجایی که ایثارگران دارای سهمیه آزمون وکالت هستند، شرط سنی برای این افراد لحاظ نخواهد شد و این افراد در هر سنی می توانند برای شرکت در آزمون وکالت اقدام کنند.
برای دانلود مقاله پیش نیاز سن آزمون وکالت PDF کلیک.
آیا داوطلبان سهمیه ای و داوطلبان آزاد با هم وزن می شوند؟
خیر، ظرفیت این دو گروه از یکدیگر جدا بوده و هر کدام فقط با داوطلبان گروه خود ارزیابی می شود که در مقاله به طور کامل به آن پرداخته شده است.
حداکثر سن داوطلبان برای شرکت در آزمون وکالت چقدر است؟
این سن برای متقاضیان شهر تهران 50 سال و برای سایر شهرستان ها 60 سال می باشد.
حداقل سن برای شرکت در آزمون وکالت چقدر است؟
حداقل سن برای شرکت در این آزمون 24 سال می باشد.