دهه «رکود، عبرت، تجربه»/روایت بانک جهانی از دهه از دست رفته
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیمدهه 90 دهه مهم و قابل توجهی برای کشور ماست، زیرا در این دهه تصمیمات بزرگ و مهمی گرفته شد که البته تجربه تلخ «فروپاشی اقتصادی» را به همراه داشت.
خبرگزاری تسنیم در مورد دهه، انتظار می رود «رکود، عبرت، تجربه» در گفت و گو با صاحب نظران به ارزیابی دقیق ریشه مشکلات اقتصادی دهه 90 پرداخته و راهکارهای جبران این عقب ماندگی را در سال های آینده بیان کند. .
در همین راستا با امین دلیری، رئیس اسبق سازمان اموال و معاون اسبق وزیر اقتصاد گفتوگو کردهایم که در بخشی از این گفتوگو با اشاره به گزارش بانک جهانی درباره وضعیت اقتصاد در دهه 90، گفت: بانک جهانی دهه 1990 را دهه گمشده می داند. نظر رشد اقتصادی تفسیر می شود، بر این اساس تحلیل کارشناسان ما با نظر بانک جهانی همپوشانی دارد. بر اساس این گزارش، در نقطه مورد بحث، 40 درصد مردم در معرض فقر بوده و رشد سرانه تولید ناخالص داخلی کاهش یافته است.
دیلیری افزود: از سال 1990 تا 1996 درآمد واقعی تنها 70 درصد افزایش یافته است. بنابراین درآمد واقعی از 686 به 756 همات افزایش یافته است که رقم قابل قبولی نیست.
به گفته این کارشناس اقتصادی، در برخی از سال های دهه 90 نرخ رشد کشور به منفی 20 درصد می رسید، میانگین رشد در کل دهه 90 حدود صفر درصد بوده است.
انتهای پیام/